Menu

Woonstijlen

Woonstijlen blog

Welke woonstijl past bij jouw thuis?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende woonstijlen voor jouw huis, dat het is lastig is om de juiste keuze te maken die bij jou past. Om je hierbij te helpen denkt HomeLiving graag met je mee. Wat voor type huis heb je en welke woonstijl past daarbij? Hieronder zie je alle woonstijlen op een rijtje. Kies er eentje die het beste bij jouw smaak past en laat je inspireren!

Toelichting woonstijlen

Bij het maken van een keuze uit de juiste woonstijl is er veel te kiezen. Het assortiment van HomeLiving is daarom gebaseerd op zeven woonstijlen. Zo is er voor iedereen een stijl te vinden die past bij zijn of haar huis. Maar wat zijn de kenmerken die horen bij deze stijlen?

Bij de industriële stijl zijn ruwe details, zoals beton, leidingen en scheuren in bakstenen muren, blijvend zichtbaar. Het interieur kenmerkt zich door een sobere en cleane uitstraling. De landelijke woonstijl is meer het tegenovergestelde van de industriële woonstijl. Een landelijke stijl brengt het rustige gevoel van het plattelandsleven naar je woning. Deze stijl maakt gebruik van natuurlijke materialen, lichte kleuren en heeft een licht ruw tintje.

Wat bij deze woonstijl in de buurt komt is de Scandinavische stijl. Een Scandinavisch interieur is namelijk ook rustig, maar net wat meer minimalistisch dan de landelijke stijl. Dit komt met name door de natuurlijke materialen, de lichte kleuren en de grote hoeveelheid lichtinval in de ruimtes.

De moderne woonstijl is ook minimalistisch te noemen en bestaat vaak uit het een strak interieur. De kleuren zijn vaak neutraal met een enkele accentkleur. Vaak zie je een aantal grote meubelen in de ruimte staan en daarbij weinig decoratie. Waardoor het geheel simplistisch en ruimtelijk oogt.

Daar tegenover staat de woonstijl hotel chique. Binnen deze stijl wordt er veel gebruikt van luxe artikelen met opvallende kleuren. Vaak bestaan deze producten uit fluwelen stoffen en opvallende woonaccessoires. Hiertegenover staat de retro en bohemian woonstijl. De retro woonstijl is vaak nostalgisch, creatief en vintage kleuren. Je ziet vaak meubels terugkomen met een opvallend tintje. De meubels bevatten vaak ronde vormen en zachte lijnen.

Bij de bohemian stijl worden vaak verschillende items gemixt. Hierin zie je over het algemeen exotische invloeden terugkomen. Natuurlijke materialen zijn een must, waarbij je moet denken aan rotan, riet en hout.