Menu

Thuiswerken

Thuiswerken

Ontspannen thuiswerken

Steeds vaker gaan mensen thuiswerken. De één zweert erbij en kan lekker efficiënt knallen, de ander vind het maar niks en mist zijn of haar collega's. Het is natuurlijk ontzettend afhankelijk van je persoonlijkheid of thuiswerken je ligt of niet. Gelukkig heeft HomeLiving voor ieder type thuiswerker tips en tricks om het thuiswerken aangenaam te maken.

Meest recente artikelen

werkruimte opbergers
Thuiswerken

Opbergers voor je werkruimte

ergonomisch werken blog
Thuiswerken

Wat is ergonomisch werken?

welke laptop standaard past bij mij
Thuiswerken

Welke laptop standaard past bij mij?

memoborden voor je werkplek
Thuiswerken

Memobord voor je werkplek

clean desk met bureau organizers
Thuiswerken

Clean desk met bureau organizers

Breng sfeer in je werkruimte

Het kan al snel eenzaam voelen als je veel thuiswerkt in een kleine ruimte. Toch heeft thuiswerken ook zijn voordelen. Je kunt de ruimte namelijk zo inrichten als jij zelf wilt! Plaats leuke woonaccessoires of spulletjes van kantoor in de ruimte om je kamer vertrouwelijk aan te laten voelen. Ook kun je een leuke foto van je partner of favoriete collega’s op je bureau neerzetten waardoor je een glimlach op je gezicht krijgt. Verder kun je experimenteren met het plaatsen van een design tafellamp of een mooie vaas met bloemen om te kijken wat dat doet met de sfeer van je werkplek. Zelfs de muren kun jij schilderen zoals jezelf wilt zonder rekening te hoeven houden met collega’s!

Ontspanning

Eén van de grootste valkuilen van thuiswerken is dat je niet genoeg pauze neemt. Toch is het heel belangrijk om pauze te nemen om je productiviteit hoog te houden op een dag. Zet bijvoorbeeld je wekker op momenten dat je normaal pauze hebt en verlaat even je werkplek. Geniet even van je tuin of ga een rondje door de wijk lopen. Verder is het verstandig om je werkplek in een andere ruimte in te richten dan je woon- of slaapkamer. Zo kun je na een dag hard werken ontspannen in een andere kamer en je werk volledig loslaten. Het voelt dan alsof je je werkdag afgesloten hebt. Op deze manier houd je onderscheid tussen de plek waar je inspanning levert en waar je tot rust kan komen.