Woonkamer

De moderne woonstijl

Je hebt een nieuwe woning of wilt een nieuwe woonstijl, maar hoe richt je nu je huis opnieuw in en welke woonstijl past er dan bij mij? Het is niet altijd makkelijk om de juiste interieurstijl te kiezen. Vragen als: ‘’Welke woonstijl vind ik mooi?’’ of ‘’Welke woonstijl is er geschikt voor mijn woning?’’ komen vaak voor. Geen zorgen dit zijn veel gestelde vragen, waar we je graag bij willen helpen! Hieronder lichten we de moderne woonstijl voor je toe. Toch liever een andere woonstijl? Bekijk dan onze inspiratiepagina met verschillende woonstijlen.

De kenmerken van een moderne woonstijl

De moderne woonstijl heeft een licht karakter, strakke lijnen, rechte en hoekige vormen. In deze stijl geld een Less is more. Door minimalistisch meubels en accessoires toe te voegen creëer je een rustige en eenvoudige ruimte. In een moderne woonstijl is alles vaak net wat groter: grote ramen, lange meubels met een recht hoekig design. Kleuren en materialen spelen daarbij een belangrijke rol voor het inrichten van je woning. Ons huismerk QUVIO heeft meerdere producten in moderne stijl.

Gebruik witte en donkere tinten

In de moderne woonstijl zijn wit, grijs, zwart en bruin veel gebruikte kleuren. Door het toevoegen van accentkleuren (zoals het groen van planten of een opvallende vaas) geef je meer sfeer aan je woning. In moderne woningen zien we vaak een grote tegelvloer of vloer in betonlook. Ook de muur kan een echte eye catcher zijn door deze in een strak design te laten stucen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten betonlook welke in een strak design kunnen worden weggezet. Met de juiste materialen maak je het interieur volledig af. 

Moderne materialen

Bij een moderne woonstijl wordt vaak gekozen voor Chroom, RVS, leer, kunsstof, glas en hoogglans lak. Deze materialen worden vaak gecombineerd met een mooie stoelen, bank of tapijt. Tegenwoordig zie je steeds meer stoelen waarbij naast stof donker houten poten onder zijn verwerkt. 

Wil je meer inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

klok
Add to cart