Menu

Poef

Een poef kun je gebruiken als zitje of als voetenbankje terwijl je op de bank zit. Ook zijn er poefen te verkrijgen waarin je spulletjes kunt opbergen. Je vindt ze in verschillende formaten en gemaakt van verschillende materialen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar met of zonder voetjes.

Met een poef kleed je je huis extra gezellig aan

Een poef is een ideaal meubelstuk in jouw zithoek. Het is een multifunctioneel woonaccessoire waarmee je eindeloos kunt variëren. Een poef is klein, waardoor je deze eenvoudig verplaatst. Zo verander je de inrichting van jouw zithoek in een handomdraai. Bovendien komt een extra zitje altijd van pas. Gebruik ze als krukjes om op te zitten, leg er je voeten op of gebruik het als decoratief accent in je zithoek. Er zijn veel verschillende soorten poefen om uit te kiezen. Er is dus altijd wel een exemplaar dat jouw zithoek helemaal compleet maakt.

Een poef kiezen: hier let je op

Bij het kiezen van een poef let je op verschillende aspecten. De vorm en het formaat van het zitje zijn erg belangrijk. Deze moeten goed in jouw inrichting passen. Kies je een vierkante of een ronde variant? En wil je graag een neutrale kleur of wil je juist een opvallend kleurtje aan jouw huis toevoegen? Daarnaast is het materiaal van dit zitje belangrijk. Een leren poef voelt immers heel anders aan dan een velvet exemplaar. Bovendien geven de materialen ook een andere uitstraling. In een landelijk interieur staat een poef met houten poten mooi, terwijl in een industrieel ingericht huis metalen poten juist veel toevoegen. Zo stem je jouw zitje af op jouw smaak en inrichting.

Een praktische toevoeging in jouw kamer

Een poef is een erg decoratieve toevoeging aan jouw interieur, maar het is ook zeker een praktisch meubelstuk. Gebruik ze bijvoorbeeld als bijzettafeltje. Of kies er eentje met opbergruimte. Plaids, kussens of andere spullen ruim je dan in de poef op. Zo zijn ze uit het zicht, maar toch dichtbij. Bedenk daarom goed wat jouw huis nog kan gebruiken en kies de poef die aan al deze wensen voldoet.