Minimal living

De Scandinavische woonstijl

Je hebt een nieuwe woning of wilt een nieuwe woonstijl, maar hoe richt je nu je huis opnieuw in en welke woonstijl past er dan bij mij? Het is niet altijd makkelijk om de juiste interieurstijl te kiezen. Vragen als: ‘’Welke woonstijl vind ik mooi?’’ of ‘’Welke woonstijl is er geschikt voor mijn woning?’’ komen vaak voor. Geen zorgen, dit zijn veel gestelde vragen waar we je graag bij willen helpen! Hieronder lichten we de Scandinavische woonstijl voor je toe. Toch liever een andere woonstijl? Bekijk dan onze inspiratiepagina met verschillende woonstijlen.

De kenmerken van een Scandinavische woonstijl

Bij een Scandinavische woonstijl kies je voor licht, luchtig, natuurlijke en geometrische elementen. We lichten ieder van deze kenmerken toe om je een beeld te geven en je te helpen bij het inrichten van jouw Scandinavische woning. Ons huismerk QUVIO beschikt over meerdere producten in Scandinavische stijl.

Kies voor lichte elementen

In een Scandinavische woonstijl kies je voor lichtere kleuren. Dit is ontstaan doordat in de Scandinavische landen het aantal zonuren erg schaars zijn. De zon komt laat op, maar gaat ook weer vroeg onder. Hierdoor halen vele van hen het licht in huis door lichtere kleuren te gebruiken. Je hoort het goed, dit betekent niet alleen de witte kleur. In veel gevallen wordt er gekozen uit een mintgroene, zachtroze of ijsblauwe kleur.

In de Scandinavische woonstijl houden we het luchtig

Luchtig wil niet zeggen leeg, nee zeker niet. Er word juist gekozen voor een sfeer wat ademend oogt. Een Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door meubels waar je doorheen kunt kijken. Bovendien zie je in veel van deze woonkamers lage lange meubels in plaats van grote robuuste kasten. Hierdoor blijft het overzichtelijk met vrij zicht naar buiten. 
 

Maak gebruik van geometrische vormen

Het klinkt mischien gek, maar gebruik geometrische producten om je huis een net wat andere twist te geven. Denk hierbij aan patronen of designs met een subtiele ruit. Gebruik houten lampen, vloerkleden, plaids, kussens met geometrische vormen om je eigen Scandinavische woonstijl te creëren. Op HomeLiving.nl hebben we verschillende wanddecoraties welke je daarvoor kunt gebruiken. 

Add to cart