home living

De retro woonstijl

Je hebt een nieuwe woning of wilt een nieuwe woonstijl, maar hoe richt je nu je huis opnieuw in en welke woonstijl past er dan bij mij? Het is niet altijd makkelijk om de juiste interieurstijl te kiezen. Vragen als: ‘’Welke woonstijl vind ik mooi?’’ of ‘’Welke woonstijl is er geschikt voor mijn woning?’’ komen vaak voor. Geen zorgen, dit zijn veel gestelde vragen waar we je graag bij willen helpen! Hieronder lichten we de Retro woonstijl voor je toe. Met de retro woonstijl stappen we terug in de tijd naar de jaren 50, the sixtees en seventees! We maken van jouw woning weer een hip huis. Krijg je er al zin in? Lees dan verder!

De kenmerken van een retro woonstijl

De retro woonstijl kenmerkt zich door diverse meubels in verschillende formaten en kleuren uit verschillende jaren. De meest voorkomende vormen zijn voornamelijk de ronde, slanke vormen waarbij hout duidelijk zichtbaar is in het interieur. De houtstructuur in de meubels zorgt ervoor dat je een gevoel krijgt bij het interieur waardoor het begint te leven. Vaak worden deze houtstructuren gecombineerd met vrolijke kleuren zoals geel, oranje of groen. De trendkleur van het jaar 2021 (ookwel, tranquil dawn), is prima te gebruiken om een wat rustiger effect te geven aan je nieuwe interieur. 

Gebruik blikvangers

Door het toevoegen van bijvoorbeeld een ouderwetse platenspeler of een retro telefoon met draaischijf geef je je ruimte meer sfeer. Het combineren van de juiste kleuren met de juiste materialen geeft je ruimte een waar retro karakter. Onmisbaar in een retro woonstijl zijn de fel opvallende fauteuils of sofa’s.  Door het formaat en de felle kleuren vallen deze meubels vaak goed op, een ware blikvanger dus! Ons huismerk QUVIO heeft meerdere van dit soort artikelen.
 

Retro behang

Onmisbaar in een retro woonstijl is een leuk behangetje. In de jaren 50, 60 en 70 was er niets te gek! Het liefst zoveel mogelijk kleuren of andere gekke printjes. Wil jouw woonkamer een ware retro make-over geven overweeg dan om één van je muren te behangen. Natuurlijk is dit een gewaagde stap, maar het resultaat mag er zeker zijn! Uiteraard kun je er voor kiezen om een wat kleinere muur te voorzien van een leuk behang. Kun je niet meer wachten om aan de slag te gaan? Bekijk dan het aanbod op HomeLiving.nl en bestel je eerste retro meubels en accessoires!
Add to cart