Industial living

De industriële woonstijl

Je hebt een nieuwe woning of wilt een nieuwe woonstijl, maar hoe richt je nu je huis opnieuw in en welke woonstijl past er dan bij mij? Het is niet altijd makkelijk om de juiste interieurstijl te kiezen. Vragen als: ‘’Welke woonstijl vind ik mooi?’’ of ‘’Welke woonstijl is er geschikt voor mijn woning?’’ komen vaak voor. Geen zorgen, dit zijn veel gestelde vragen waar we je graag bij willen helpen! Hieronder lichten wij de industriële woonstijl voor je toe. Toch liever een andere woonstijl? Bekijk dan onze inspiratiepagina met verschillende woonstijlen.

Van kaal ontwerp tot industriële woonstijl

De industriële woonstijl herken je aan zijn robuuste uiterlijk. Om deze woonstijl meer tot uiting te laten gebruiken wordt er vaak vanuit een rustige basis opvallende elementen toegevoegd om zo het effect van een industrieel uiterlijk te vergroten. Moet ik daarvoor in een oude schuur of fabriek wonen? Dat hoeft uiteraard niet. Door het aankleden van de ruimte met een aantal opvallende items kun je al een groot effect bereiken. Gebruik neutrale muren, een gegoten vloer, designbank, stalen kasten of grote metalen lampen om de gewenste woonstijl te bereiken.

Het geeft de ruimte een extra touch wanneer oude waterleidingen, kabels en buizen zichtbaar zijn. Een industriële woonstijl kenmerkt zich door een tikkeltje onafgewerkte elementen. Denk hierbij aan muren zonder stucwerk of een stenen uiterlijk. Laat het gerust wat ruwer en robuuster ogen.

Kleur- en materiaalkeuze bij een industriële woonstijl

In een industriële woonstijl zie je de kleuren bruin, zwart, grijs, wit, vaak terugkomen. Het zorgt voor een stoer uiterlijk en daardoor dus ook industrieel. De kleuren hangen samen met de keuze van materiaal en zijn daarom erg belangrijk bij het kiezen de juiste materialen om de gewenste woonstijl te creëren. Ons huismerk QUVIO heeft hier de juiste meubels voor!

Door het toevoegen van warm houten, betonnen, stalen, metalen of stenen voorwerpen krijg je een wat stoerder uiterlijk. Het combineren van de juiste kleuren met de juiste materialen geeft het een industrieel karakter. Denk bijvoorbeeld aan een bruine lederen bank of een grijze betonlook lamp. Ook muren zijn van grote invloed. Laat bijvoorbeeld je muur stuken in een betonlook kleur. De betonlook draagt bij aan een wat onafgewerkte sfeer, maar ziet er door het robuuste uiterlijk toch stijlvol uit. Mocht dit niet je stijl zijn kun je ook overwegen om een soortgelijke behangprint te gebruiken. Let er vooral op dat je industriële woonstijl niet te druk wordt. Less is more.

industrial
Add to cart